Sponzorováno

Thera band – cesta k super postavě 4.85/5 (13)

Thera band - cesta k super postavěZimní nicnedělání vás dokonale ovládlo a vy nezapnete své oblíbené džíny? Toužíte po krásné postavě, ale nechce se vám do posilovny? Pořiďte si theraband a cvičte v pohodlí domova za minimální náklady. A ještě mnohem více toho tento gumový pásek nabízí.

Theraband je …

V podstatě se jedná opravdu o barevný gumový pás, který se používá jako cvičební pomůcka nejen při strečinku, ale je ideálním zpestřením Pilates sestav pro pokročilé i úplné začátečníky. Velmi šetrně procvičuje jednotlivé svalové partie a nutí tělo provádět cviky správně, a pouze dokud je opravdu svedete. Gumu byste totiž měli natahovat pouze dokud dokážete překonávat její odpor, a tak efektivně zahřívat svalovou hmotu.

Thera band a pozitivní účinky

Cvičení s touto jednoduchou gumou by si měli zvolit všechny ženy, které se snaží zformovat svou postavu, ale nechtějí „zabít“ cvičením dlouhé hodiny, platit za přehnaně drahé pomůcky. Kromě zpevnění, theraband slibuje i posílení svalů, zlepšení ohebnosti jednotlivých částí těla. Je proto vhodný nejen pro vyrýsování svalů na rukou, ale i zpevnění hýždí, břišních svalů a svalů dolních končetin, tedy všech problémových partií ženského těla.

Theraband se dokonce používá jako medicínská pomůcka při rehabilitacích po zlomeninách a poraněních rukou a nohou. I to dokazuje její absolutní vhodnost i pro ženy neholdujúcim sportování a fyzické činnosti. Vhodný je samozřejmě i pro muže.

Sponzorováno

Barvy odlišují

Pokud jste se již s theranbadem setkali, asi vás upoutala barevná odlišnost jednotlivých pásů. Zjednodušeně by se dalo říci, že rozeznáváme osm různých úrovní odporu. Čím větší odpor theraband klade, tím jsou cviky na něm náročnější. Jednotlivé úrovně mají svou vlastní barvu a platí, že čím je gumový pás světlejší, tím jednodušší je cvičení s ním. Barvy béžová a žlutá jsou pro začátečníky, červená, zelená a modrá pro mírně pokročilé a cvičení na stříbrném a zlatém pase zvládnou pokročilí sportovci.

Kolik zaplatíte?

Ceny jsou různé v závislosti na délce a úrovně odporu. Nejjednodušší zakoupíte od 200kč za více než 5 metrů, ze kterých si odstřihnete potřebnou délku podle vaší výšky. Jednotlivé úrovně jsou pak odstupňovány finančně, ale zlatý, nejtěžší úroveň, se pohybuje kolem 1000kč.

Velmi výhodné je před začátkem cvičení absolvovat jednorázový kurz, který vás naučí jak správně cvičit s theraband a školený instruktor vám ukáže všechny potřebné cviky šité přesně na vyformování vaší postavy.

Výhody cvičení s therabandem

– velmi jednoduchý způsob cvičení
– nezabírá mnoho místa
vhodný pro všechny věkové kategorie
možnost cvičení v domácích podmínkách
– nezávadný materiál
– cenová dostupnost

TIP: Znáte cvičení Tabata?

Cvičení s therabandem

Zpevnění rukou

Predkročte jednou nohou a postavte se na theraband. Chyťte ho za oba konce a pomalu táhněte směrem k tělu. Pak ruce natáhněte podél těla. Opakujte asi 10 – krát až do mírného vyčerpání.

Na břišní svaly

Lehněte si na záda na podložku, pokrčte nohy v kolenou. Theraband natáhněte přes boky a uchopte oběma rukama na podložce. Zvedejte hýždě směrem proti theraband alespoň po dobu pěti sekund, pak spusťte na podložku.

Zpevnění nohou

Rozkročte nohy a postavte se na theraband. Oba konce uchopte a přehoďte přes ramena. Přejděte do podřepu, následně se opět postavte a nohy narovnejte. Opakujte 10 – krát.

TIP: Podívejte se na další cviky s gumou.

VIDEO: Cviky s Therabandem

Sponzorováno

    Sponzorováno

    Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho.

    Autor článku

    Daniel Borník (více o nás)

     

    Dan miluje sport. Přispívá články zejména z oblasti regenerace, fyzio, cvičení a píše i o nemocech. Náš tým vám všem chce přinášet zajímavé informace ze světa zdraví, cvičení, výživy, rehabilitace a obecně zdravého životního stylu. Ve většině našich článků vycházíme z odborných studií a lékařských prací. Vždy se snažíme na studie odkazovat, ověříte si tak pravost. Více informací o nás najdete zde - mrkněte na náš tým.

    Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost


    Štítky:

    Přečtěte si také naše další články

     

    Zatím žádné komentáře

    Zanechat komentář ke článku

    Zpráva