RADA: Koupání v moři a pálení pochvy - co dělat?« Zpět na seznam otázek

Moje malá dcera má v moři problémy s tím, že ji pálí pochva. Dcera je malá, má 8 let. Dá se s tím něco udělat, nebo si na tu slanost moře musí prostě zvyknout? Gábina

Zeptal se na 18 srpna, 2024 14:10
1

Pocit pálení nebo podráždění v oblasti pochvy po kontaktu se slanou vodou je relativně běžný, zejména u dětí, které mají citlivější pokožku a sliznice.

Nebo mohla mít prostě narušenou kůži, jinak by jí asi nic nepálilo. nebyla nahatá na pláži? jestli se neodřela pískem.

Zde mám ale několik tipů, jak tento problém zmírnit:

Opláchnutí čistou vodou: Po každém plavání v moři je dobré dceru opláchnout čistou sladkou vodou, aby se odstranily zbytky soli, která může dráždit pokožku.

2. Použití ochranné bariéry: Můžete zkusit nanést před vstupem do moře na citlivé oblasti tenkou vrstvu ochranného krému, například vazelíny nebo speciálního dětského ochranného krému, který vytvoří bariéru mezi pokožkou a slanou vodou.

3. Volba vhodného plaveckého oblečení: Vyberte pro dceru plavky z materiálů, které jsou šetrné k pokožce, rychle schnou a dobře odvádějí vlhkost. Plavky by také neměly být příliš těsné, aby nedocházelo k tření.

4. Čas v moři: Omezte dobu, kterou dcera tráví v moři, pokud zjistíte, že jí to způsobuje nepříjemné pocity. Kratší pobyty mohou snížit riziko podráždění.

Po koupání v moři můžete na podrážděná místa nanést hydratační krém nebo speciální dětský krém určený pro citlivou pokožku.

Pokud však problémy přetrvávají, nebo se zhoršují, je důležité poradit se s pediatrem nebo dětským dermatologem. Mohlo by se totiž jednat o přecitlivělost nebo o jiný problém, který by vyžadoval specifickou péči.

Odeslal Daniel Borník + Mudr. Radim Poslepek
Odpověděl 18 srpna, 2024 14:13