Sponzorováno

10 rad pro harmonický a spokojený vztah 4.58/5 (12)

Jak mít spokojený vztah?

Jak mít spokojený vztah?

Harmonický vztah je úžasná věc. Není nic lepšího, než mít vedle sebe partnera, kterého milujete, jste s ním šťastná, spokojená a který vaše city oplácí stejným dílem. Jenže spokojený vztah není něco, co je a zůstane takové donekonečna, aniž byste tomu věnovali úsilí.

Na vztahu je potřeba pracovat úplně stejně, jako na všem ostatním a není jen tak zadarmo. Mnozí mají za to, že klíčem k dokonalému vztahu je dokonalý partner, kterého když najdou, mají vyhráno. Jenže to je pořádný omyl. Není to tak, že když jednou najdete toho pravého, štěstí se vás chytí a nepustí. O vztah je třeba pečovat se stejnou láskou a pílí jako o všechno, co máte rádi. Chcete si udržet váš spokojený vztah co nejdéle stejně harmonický, jako je teď? Přečtěte si naše desatero a řiďte se jím.

1. Chvíli počkejte

Většina mužů nemá problém s pomáháním ženám. Dokonce ani s klasickými domácími problémy a pracemi. Jenže když žena spustí na muže hned, jak dojde z práce domů, co je všechno potřeba udělat, nemůže se divit, že se jí dostane odmítavé odpovědi. Ale je to docela pochopitelné. Komu by se chtělo hned po práci, hladový a unavený rovnou začít řešit domácí problémy?

Ani vám by se nechtělo hned běžet na nákup nebo vysávat. Proto mu dejte trochu času na zotavení a nabrání sil. Ať se převlékne, v klidu nají a trochu si odpočine. Až si chvíli posedí a stráví svačinu, uvidíte, že už vám bude pomáhat mnohem ochotněji. Proto na něj nespěchejte a dejte mu trochu času.

2. Vsaďte na červenou

Oblečte si něco červeného. Může to sice znít prapodivně, ale výzkumy dokazují, že červená barva podporuje romantiku a zamilovanost.

Nebojte se proto vzít si na první příští příležitost červenou blůzku nebo i jen tak červené tričko. Pořiďte si i nějaké to prádélko v rudé barvě. Noční košilka nebo pyžamko také není k zahození.

3. Neberte partnerovi jeho přátele

Jistě, váš muž má přátele. Někteří se vám nemusí líbit, ale jsou to jeho kamarádi a pro něj je důležité s nimi trávit volný čas. Každý člověk potřebuje přátele. Stejně jako vy potřebujete poklábosit s kamarádkami i muži mají potřebu se mezi sebou družit.

Takže až vám pro něj zas dojde jeho kamarád, že má jít na ryby, na jedno nebo hrát fotbal, nijak mu v tom nebraňte. Pro váš vztah je potřebné si od sebe na chvíli odpočinout.

Sponzorováno

4. Naslouchejte mu

Říká se sice, že se muži neradi svěřují, ale je to pořádná hloupost. Když na ně dojde sdílná nálada, jsou kolikrát velice otevření a stojí o to, aby jim jejich partnerka naslouchala. Mnoho žen to ale přehlíží a pak nemají tušení, co jejich partner cítí a prožívá. A to může zadělat na velký problém.

Muži nejsou jen od toho, aby naslouchali svým ženám. Až váš partner začne vykládat o svých pocitech, naslouchejte mu. Můžete se dozvědět, co si myslí, co má rád, co nerad, co dělají jeho kamarádi a co by chtěl dělat on. Začne se cítit lépe, vy se o něm dozvíte spoustu věcí a to je pro dobrý klíčové.

5. Nechte si jeho tajemství pro sebe

Kamarádkám se sice svěřovat můžete, ale musíte zvážit s čím. Jestli tajemství nebo intimnost je jen vaše, nebo i vašeho muže. Samozřejmostí je, nikomu neříkat tajemství, které vám svěřil. Řekl to vám a rozhodně nestojí o to, abyste to probírala se svými kamarádkami. Ani při sklence dobrého vína.

Kromě toho, že by to tak mělo být, zamyslete se nad tím, jak by mu bylo příjemné, kdyby se to dozvěděl. Nikdy nevíte co kdo komu vyzradí dál a jestli se to nedostane i k němu. Určitě nechcete ztratit jeho důvěru.

6. Hledání kompromisů

Dlouhodobý vztah je o neustálém hledání kompromisů. Proto je nezbytné, abyste se to vy i váš partner naučili. Jinak se problémů nezbavíte. Vaše partnerství musí být rovnocenné. Oba máte právo se podílet na domluvě stejně, ale zároveň máte oba stejnou povinnost ustoupit.

7. Upřímnost a otevřenost

Ve vztahu je moc důležité, abyste byla upřímná a otevřená. Nemůžete spoléhat na to, že váš partner rozkóduje vaše signály. Možná pozná, že jste naštvaná, ale z toho už si nevyvodí proč a už vůbec ne, co má udělat, aby vás to zas přešlo. Proto muži raděj narovinu řekněte, co vás trápí. Jinak se v tom zamotáte a ani jeden z vás nebude vědět, jak z toho ven.

8. Hádejte se

Během hádky si ujasníte, co chcete a jak. Zároveň se i vyčistí vzduch. Jestli vám někdy někdo říkal o vztahu bez hádky, lhal. Konflikty mezi lidmi prostě bývají. Musíte ale zachovávat určitá pravidla.

Nezapomínejte, ani v nejvypjatější chvíli, že co je jednou vyřčeno, nelze vzít zpět. Proto přemýšlejte a myslete na to, co svými slovy můžete způsobit.

9. Nechte muži jeho „teritorium“

Každý muž má své místo, které je jen jeho. Tam má prostor pro své zájmy a hobby. Je to jeho „teritorium“ a vy to respektujte. Je pochopitelné, že ve vaší uklizené domácnosti se jeho kout plný nepořádku těžko snáší a vy máte potřebu mu tam uklidit, ale nedělejte to.

10. Volnost

Dopřejte partnerovi někdy trochu volnosti. Jistě, jste svoji, ale pochopte, že občas potřebuje vypnout a bavit se jen tak s chlapama u piva o fotbale. Stejně, jako potřebujete i vy trochu svobody.

Takže až váš muž zase odejde někam s kolegy, vyjděte si vy s kamarádkami na kafíčko, nebo se věnujte něčemu jinému, ryze ženskému. Váš vztah to jen upevní.

Sponzorováno

Toto jsou zlaté rady dlouhodobého harmonického vztahu :)

A dále si přečtěte

  • Zdroj obrázku ve článku: SHUNEVICH / depositphotos.com

Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho.

Autor článku

Dara Slánská (více o nás)

 

Dara má na starosti ženská témata v našem magazínu. Má rozhled, životní zkušenosti, ráda bloguje. Mezi její oblíbená témata patří zdravý životný styl, cvičení, ženská krása a obecně problémy, které trápí něžnější část populace. Více informací o nás najdete zde - mrkněte na náš tým.

Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost


Štítky:

Přečtěte si také naše další články

 

Zatím žádné komentáře

Zanechat komentář ke článku

Zpráva