RADA: Kde léčit hemeroidy?« Zpět na seznam otázek

Trápí mne hemeroidy a hledám, kde je odborně a profi léčit. Můžete mi v tomto poradit? Kde se dají hemeroidy dobře léčit a jaké místo doporučujete přímo vy? Kde se obecně dají léčit hemeroidy? Děkuji za radu. Petra

Zeptal se na 27 března, 2023 14:58
1

Hemoroidy jsou velmi častým onemocněním, které může být velmi bolestivé a nepříjemné. Existuje však hned několik možností, kde lze léčit hemoroidy:

Lékařské ordinace – Prvním místem, kde lze léčit hemoroidy, jsou lékařské ordinace. Prostě navštivte vašeho lékaře. Lékař vám může předepsat různé léky na zmírnění bolesti a zánětu, nebo dokonce vás objedná na vyšetření a případně doporučí operaci v závislosti na závažnosti případu.

Kliniky pro léčbu hemeroidů – V některých městech jsou k dispozici specializované hemeroidní kliniky, které se zaměřují na léčbu hemoroidů. Tyto kliniky mohou nabízet různé možnosti léčby, včetně chirurgických zákroků. Mohu doporučit HemoClinic v Praze.

Proktologické kliniky jsou specializované na léčbu problémů s konečníkem, včetně hemoroidů. Tyto kliniky mohou nabízet diagnostiku, léčbu a chirurgické zákroky, pokud jsou potřeba.

Alternativní léky a alternativní terapie + léky – Existuje mnohovolně prodejných léků a alternativních terapií, které mohou pomoci s léčbou hemoroidů, včetně mastí, klystýrů, bylinných přípravků a cvičení. Je důležité však vše toto konzultovat s lékařem nebo farmaceutem, než si nějaké léky zakoupíte.

Nejlepší je váš stav konzultovat s lékařem nebo odborníkem na konečník, aby byla přesně diagnostikována závažnost případu a určena nejlepší léčba pro Vás.

Pokud vaše příznaky přetrvávají nebo jsou velmi bolestivé, je nejlepší navštívit lékaře, který může poskytnout další doporučení. Lékaři obvykle předepisují léky proti bolesti a zánětu nebo doporučují procedury, jako jsou ligace hemoroidů, skleroterapie, kryoterapie nebo chirurgické zákroky, pokud jsou příznaky vážné nebo komplikované.

Pokud jsou vaše příznaky mírné a nezpůsobují vám příliš mnoho bolesti nebo nepohodlí, můžete začít léčbu doma. Několik způsobů, jak si s hemoroidy pomoci, zahrnuje:

– Změna stravy a pitného režimu – jíst více ovoce, zeleniny, celozrnných výrobků a pít více vody.
– Zvýšení fyzické aktivity – pravidelná cvičení mohou pomoci zlepšit prokrvení a posílit svaly.
– Používání mastí a krémů – existují různé masti a krémy, které jsou k dispozici bez lékařského předpisu, které mohou pomoci zmírnit svědění, bolest a zánět.
– Použití ledu – nanášení ledu na postiženou oblast může pomoci zmírnit otok a bolest

Odeslal Tým rehabilitace.info + Mudr. Radim Poslepek
Odpověděl 27 března, 2023 15:02