Sponzorováno

12 tipů, jak mít mladistvou a zdravě vypadající pleť 4.82/5 (11)

Tipy pro mladistvou pleť? Máme!

Tipy pro mladistvou pleť? Máme!

Stárnutí a každodenní výzvy naší stresující doby mohou samy o sobě zhoršit to, jak vypadáte. Vše co za den prožijete a děláte, má velký vliv na vaši pleť.

Otázkou tedy je, jak získat mladě vypadající a čistou pleť? Naštěstí pro nás (vás) existuje spousta způsobů, jak to udělat. Přečtěte si v tomto článku, jak dosáhnout mladě vypadající pleti.

Mám pro vás 12 tipů, jak mladistvé a krásně vypadající pleti dosáhnout.

1. Když budete chodit spát s make-upem, koledujete si o akné a další problémy

A nejde jen o make-up. Totéž platí pro jakýkoli opalovací krém, který jste použili během dne. Proč? Protože make-up může ucpat vaše póry, což může vést k nahromadění kožního mazu uvnitř nich. Kožní maz je olej, který naše pleť přirozeně produkuje, ale ještě více se ho tvoří, pokud je pleť dušena make-upem nebo jinými látkami. Což… snadno může vést k akné. A to nechcete, že ne? Pokud tedy chcete získat mladě vypadající pleť, choďte spát s dokonale čistým obličejem.

2. Retinoidy vám pomohou získat mladší pleť

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak má každý dermatolog, kterého vidíte, tuto téměř dokonalou, mladě vypadající pleť? Dermatologie má v rukávu několik triků. Retinoidy, jejich tajná zbraň, mají vlastnosti působící proti stárnutí a akné – a to vše je podpořeno vědou.

Látka je velmi podobná přirozeně se vyskytujícímu vitamínu A, ale není úplně stejná. Tyto látky se nazývají „analogy“. Retinoidy odpovídají na mnoho otázek na cestě k mladší pleti.

Mohou urychlit exfoliaci a produkci kolagenu, což podněcuje pokožku k obnově a vyhlazení vrásek. Avšak aplikace příliš velkého množství retinoidů může také způsobit přílišnou suchost pokožky. Produkty, které obsahují retinol, jsou volně prodejné, takže začněte v malém. A pak pomalinku přidávejte.

3. Jak získat mladší pokožku? Hydratujte svoji pleť

Pokud máte někdy omezený rozpočet a musíte si stanovit priority, nikdy byste neměli vynechat dobrý hydratační krém. Vaše pleť si to zaslouží a kromě toho, jakmile zaznamenáte účinky, budete se cítit lépe i ze svého vzhledu. Je to tedy win-win. Ale co když jste prostě příliš zaneprázdněni a unavení na to, abyste si během dne nanášeli hydratační krém a další produkty péče o pleť? Konečně se vrátíte domů po super dlouhé směně a… Jakmile se postavíte před zrcadlo, vaše se zdá tak skleslá.

I tak můžete něco pro svoji pleť udělat. Je zde nový trend krásy, který se nazývá maska na spaní. Masky na spaní jsou stále populárnější, protože se snadněji hodí do časového rozvrhu každého z nás. Můžete si jen umýt obličej, nasadit masku na spaní a probudit se s mladě vypadající pletí. Masky na spaní jsou ještě účinnější než lokálně aplikované hydratační krémy, protože obsahují vyšší koncentraci hydratačních složek a během spánku fungují celé hodiny. Navíc se neotřou o vaše polštáře a povlečení. Úžasné, že?

A k hydrataci platí i pití vody. Hodně vody. Klasických 2,5 litru denně čisté vody. Sladké nápoje naopak vůbec nepijte. Ty vám hodně škodí. A i vaší pleti a jejímu vzhledu.

4. Všímejte si svých poloh při spánku a pamatujte na jejich vliv na vaši pokožku

Přemýšlíte, jak získat mladší pleť, ale celý život jste spali na břiše? S tváří přitisknutou k polštáři celé hodiny? A pak se divíte, proč se vaše vrásky objevily z ničeho nic? Takže.

Zde je moje doporučení: zkuste změnit polohu spánku. Nejlepším řešením je spát na zádech, aby se obličej „nedrtil“ v polštáři. Pokud ale opravdu musíte spát na boku, tak alespoň strany střídejte častěji. Případně můžete investovat do méně abrazivních povlaků na polštáře. Možná zkuste hedvábí. Jen to zkuste, vaše tvář vám poděkuje tím, že bude mít mladou pleť.

5. Na cestě k mladě vyhlížející pleti je i pára vaším přítelem

A platí to zvláště pokud jste člověk, který má hodně suchou pokožku a žije v suché oblasti světa. V tu chvíli dokonce i vzduch venku nebo ve vašem pokoji přispěje k tomu, že vaše pokožka bude bojovat o to, aby se udržela hydratovaná. Dokonce i chladné zimy mají stejný účinek, protože chlad vysává ze vzduchu všechny molekuly vody.

Naštěstí můžete investovat do zvlhčovače vzduchu. Tyto šikovné malé stroje jsou navrženy tak, aby v určitých intervalech uvolňovaly vodní páru do vzduchu a zajistily tak optimální a zdravé klima v místnosti. Pokud přes den netrávíte moc času doma, stačí na noc zapnout zvlhčovač a voila! Mladě vypadající pleť každé ráno je hned reálnější.

Sponzorováno

6. Pokud jste milovníkem vína, držte se jedné sklenice denně

Umírněnost je klíčová, zvláště pokud jde o alkohol a další podobná potěšení. Všichni víme, že nejzdravější, nebo alespoň nejméně škodlivá forma alkoholu, je ve formě vína. Ale je důležité to nepřehánět, bez ohledu na to, jak sladce víno chutná nebo jaké pocity to ve vás vyvolává. Příliš mnoho alkoholu může dehydratovat vaši pokožku, takže pokožka vypadá hůře a veškerá tvrdá práce, kterou jste vynaložili, abyste dosáhli mladistvě vypadající pleti, je ta tam. Takže maximálně jednu skleničku.

7. Soli se vyhýbejte

Vitamíny a ovoce jsou velmi důležité pro krásný vzhled pokožky. Já vím, já vím, někdy zoufale potřebujeme přidat do jídla jen malou špetku soli. A pak další… A pak další. Kdo má rád nevýrazné jídlo?! Mám pravdu? Mám sakra pravdu, ale mladě vypadající pleť a příliš mnoho soli prostě nejdou ruku v ruce. Hodně sodíku vám může způsobit otok očních víček.

Je to proto, že sodík redistribuuje vodu v těle a jedním z prvních míst, kam ji posílá, jsou naše tváře a oční víčka. Ptáte se, proč ráno vypadáte celá nafoukaná? Pravděpodobně jste do toho jídla včera večer přidali příliš mnoho soli. Tak přestaňte hodně solit. Další věc, kterou můžete zkusit, je přidat další polštář, když spíte. Když budete mít hlavu zvednutou, teoreticky by všechny tyto redistribuované tekutiny klouzaly z vašeho obličeje do spodních oblastí.

8. Šípková Růženka byla krásná kvůli spánku

Ve skutečnosti je to legitimní vědecká věc. Spánek velmi pozitivně ovlivňuje nejen naši pokožku, ale i celé naše tělo. Je to proto, že naše těla během spánku mění svůj metabolismus a během noci se velmi regenerují. Příliš málo spánku nebo prostě i nekvalitní spánek tento proces narušuje a má negativní vliv na naše zdraví a i pokožku.

Nedostatek spánku nás navíc činí stresovanějšími, což podněcuje naše těla k produkci více kortizolu. Což zase rozkládá kolagen. Což vám zase ničí kůži. Je zřejmé, že nedostatek spánku pro vás není dobrý, zvláště pokud chcete mladě vypadající pleť. Jak tedy získat mladší pleť? Choďte spát dříve. Váš vzhled se co nevidět zlepší.

9. Používání kvalitních produktů pro péči o pleť přes noc vám může pomoci získat mladě vypadající pleť

Masky, gely, krémy, retinoidy… Na co si vzpomenete, dá se to dnes koupit. Ale třeba i okurková maska bude účinnější a zlepší váš vzhled mnohem více, pokud ji necháte působit přes noc. Jak jsme zmínili výše, naše těla během spánku vstupují do zvláštního režimu. Tento režim je činí mnohem efektivnějšími při odpočinku, opravě a regeneraci poškozených tkání. Pokud tedy opravdu chcete získat mladší pleť a používat produkty péče o pleť na maximum, nechte je působit pěkně přes noc. Ráno budete určitě překvapeni. Používejte produkty speciálně pro noc.

10. Pamatujte, že vaše vlasy mohou pleti způsobit pohromu

A to bez ohledu na to, jak čisté vlasy udržujete. I když si vlasy myjete třikrát denně, jejich samotná podstata působí jako statický magnet na prach, nečistoty a nejrůznější znečištění. Jako by to nebylo už tak dost špatné, vlasy mohou napáchat ještě větší škody, když je jsou celé mastné, zpocené a lepkavé.

Negativní účinky veškerého oleje z vlasů a nečistot se obvykle projeví na vaší vlasové linii. Pokud se vám tam tvoří pupínky, měli byste dávat pozor, aby se v této oblasti nehromadila mastnota. Jak získat mladší pleť? Udržujte své vlasy čisté a svázané. Aby se vám co nejméně ostaly na obličej. Protože na obličej přenáší mastnotu a špínu. A to na obličeji nechcete. Ničí vám to pleť.

11. Čas od času si dopřejte masáž obličeje

I krásky Hollywoodu přiznaly, že si často dopřávají masáž obličeje. Proč asi? Protože působí velmi pozitivně na pleť a omlazuje ji. Taková masáž pěkně pleť prokrvuje a tím pádem vyživuje a vaše pleť vypadá zářivější a mladší.

12. Vaše pleť odráží to, co jíte

Je to tak. Pokud se cpete smaženými jídly a potravinami, které jsou plné umělých látek, vaše pleť bude vypadat pekelně. Proto jezte hodně ovoce, zeleniny, pijte hodně vody, libové maso, BIO produkty. Prostě se stravujte zdravě.

Sponzorováno

A co pro mladistvou a krásně vypadající pleť děláte vy? Napište mi do komentářů, budu ráda.

A dále si o pleti přečtěte

Studie a zdroje článku

Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho.

Autor článku

Dara Slánská (více o nás)

 

Dara má na starosti ženská témata v našem magazínu. Má rozhled, životní zkušenosti, ráda bloguje. Mezi její oblíbená témata patří zdravý životný styl, cvičení, ženská krása a obecně problémy, které trápí něžnější část populace. Více informací o nás najdete zde - mrkněte na náš tým.

Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost


Štítky:

Přečtěte si také naše další články

 

Zatím žádné komentáře

Zanechat komentář ke článku

Zpráva