Sponzorováno

Jak na elektrizující vlasy? Jak na statickou elektřinu ve vlasech? 4.86/5 (7)

Jak na elektrizující vlasy? Jak na statickou elektřinu ve vlasech?Máte dlouhé vlasy, které jsou někdy slepené, ale bojíte se je rozčesat, protože byste měli na hlavě ještě větší statický výbuch? Poradíme vám, co dělat, abyste vypadala jako princezna s krásnými vlasy a nestál vám na hlavě ani jeden vlásek.

Co je statická elektřina ve vlasech?

Možná si pamatujete, jak jste si jako dítě hráli s magnety a chápali jste, že každý magnet má pozitivní i negativní konec. Pamatujete si, že záporné až záporné náboje by se navzájem odpuzovaly a kladné a kladné náboje by dělaly totéž? Ale pokud dáte negativní na pozitivní, drží pohromadě.

Statická elektřina je výsledkem nerovnováhy příliš mnoha kladných nebo záporných nábojů v objektu nebo na něm.

Zde je příklad nahromadění statické elektřiny: Jdete po koberci. Ačkoli to nevidíte, vaše bota a tělo vytvářejí extra elektrony nebo záporné náboje. Když se dotknete jiného povrchu, jako je zvíře nebo klika, další náboje se samy uvolní ve formě statické elektřiny.

A stejně jako zbytek vašeho těla, i vaše vlasy mohou vytvářet elektrický náboj.

Pokud například nosíte klobouk, mohou se na něm hromadit elektrony. Když jej sundáte, negativní elektrony mohou jít s vaším kloboukem a vaše vlasy budou pozitivně nabité. V důsledku toho se vaše vlasy zvednou, protože vaše nyní pozitivní vlasy se navzájem odpuzují, stejně jako magnety.

Obecně platí, že vaše vlasy jsou záporně nabité. Kosmetičtí chemici našli způsob, jak bojovat se statickou elektřinou tím, že vyrábějí vlasové produkty, které jsou kladně nabité. Ty se mohou vzájemně neutralizovat a vytvořit harmonii pro vaše vlasy.

Trik s papírovým kapesníkem

Stačí, když si na váš oblíbený kartáč aplikujete malou antistatickou ochranu, obyčejný papírový ubrousek (kapesník) a pročešte si hezky vlasy! Vaše vlasy budou krásné, zářivé a sexy.

Zkuste česat vlasy kartáčem takto s papírovým ubrouskem

Zkuste česat vlasy kartáčem takto s papírovým ubrouskem

TIP: Pomoci vám může také další poměrně jednoduchý trik. Před česáním hřeben či kartáč jemně přestříkněte stylingovým přípravkem či lakem na vlasy.

A další možností, jak bojovat se statickou elektřinou ve vlasech

A máme i další tipy, jak se zbavit statické elektřiny:

Jemně si vlasy promněte fénem. Můžete jím také přejet kartáčem nebo polštářem před spaním, abyste se zbavili statické elektřiny.

Sponzorováno

Naneste lak na vlasy nebo lehký bezoplachový kondicionér. To může pomoci zvlhčit prameny a snížit statické úlety ve vlasech.

Naneste hydratační krém na statické prameny. Hydratační přípravek může pomoci promastit vlasy a zároveň přidat kladné náboje. Hydratační produkty obvykle pomáhají snižovat statickou elektřinu a zároveň chrání vaše vlasy a pomáhají minimalizovat lámavost.

Naneste trochu vody na konečky prstů. Uhlaďte je po vlasech. Tím se obnoví kladná a záporná rovnováha náboje.

Použijte statickou ochranu, jakou používáte na prádlo. Nastříkejte na kartáč a pročešte prameny. To vám umožní aplikovat antistatický přípravek na oblasti, které to potřebují, místo toho, abyste zatěžovali všechny vlasy.

Prevence – Existují způsoby, jak zabránit vzniku statických vlasů?

Klíčem k prevenci statické elektřiny je používání produktů vlasové péče, které mohou pomoci dodat vlasům kladný náboj. Mnohokrát to bude zahrnovat produkty, které obsahují aminokyseliny – to jsou kladně nabité proteiny.

Přidáním kladně nabitých aminokyselin do negativně nabitých vlasů může pomoci zabránit hromadění statické elektřiny ve vlasech.

Následující tipy mohou také zabránit statickému náboji ve vlasech:

  • Snižte suchost pomocí kondicionérů, které jsou vysoce zvlhčující. Suché vlasy jsou náchylnější ke vzniku statické elektřiny. Hledejte kondicionační ošetření, které obsahuje oleje nebo másla, které pomohou utěsnit vlhkost.
  • Použijte kovový hřeben. Tyto typy hřebenů vedou elektřinu, která pomáhá odstraňovat elektrické částice z vlasů a vede ji na hřeben. Plastové hřebeny mohou ve skutečnosti zvýšit vaši statickou elektřinu, protože nevedou elektřinu. A nebo zkuste dřevěný hřeben.
  • Vysušte vlasy iontovým fénem. Protože molekuly vody jsou kladně nabité, vědci se domnívají, že vysoušeče vlasů, které uvolňují záporné ionty, pomáhají zmenšovat částice vody a uhlazovat vlasy.
  • V pokrývkách hlavy volte přírodní vlákna. Vyberte si klobouky, čelenky a šátky vyrobené z bavlny, hedvábí nebo vlny. Ty nedrží elektrický náboj tak dobře jako syntetická vlákna. Snažte se vyhnout nylonu a polyesteru, které s větší pravděpodobností vyvolávají statickou elektřinu.

Sponzorováno

A co vy? Jak bojujete se statickou elektřinou ve vlasech vy?

A dále si o vlasech přečtěte

    Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho.

    Autor článku

    Dara Slánská (více o nás)

     

    Dara má na starosti ženská témata v našem magazínu. Má rozhled, životní zkušenosti, ráda bloguje. Mezi její oblíbená témata patří zdravý životný styl, cvičení, ženská krása a obecně problémy, které trápí něžnější část populace. Více informací o nás najdete zde - mrkněte na náš tým.

    Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost


    Štítky:

    Přečtěte si také naše další články

     

    Zatím žádné komentáře

    Zanechat komentář ke článku

    Zpráva