Sponzorováno

Pánové, máte sedavé zaměstnání? Začněte posilovat zadek! 4.9/5 (10)

Pánové, máte sedavé zaměstnání? Začněte posilovat zadek!Gravitační síla působí i na mužské zadky. Zejména pokud prosedíte celý den v práci, měli byste posilovat i tuto část těla.

Někomu ve čtyřicítce přibude větší bříško, jiní získají plochý zadek. S věkem totiž u mužů klesá ať už množství tuku v určitých partiích, ale hlavně množství svalů. Týká se to zejména pánů se sedavým zaměstnáním. Plochý zadek však dokáže zaskočit i ty, kteří pravidelně cvičí. Proč? Nedělají to efektivně.

Zatímco se muži zaměřují na vypracování svalnatých rukou, pevného břišního svalstva, ale zapomínají na svaly na spodku páteře a svaly na zadku. Skupinu svalů na zadku tvoří silný svalový pás, který udržuje polohu pánve a má na starosti i pohyb těla směrem dopředu. Tyto svaly neposiluje během ani chůzí.

Čtěte také: Jak se zbavit tuku na břiše?

Sponzorováno

Pomohou jim naopak dřepy, výpady, nebo jejich zatínání při sezení či jiných pasivních aktivitách. Cvičení však musí být pravidelné a musíte ho v dané partii cítit. Proces zformovaný mužského zadku také nějakou dobu trvá, ale stále je to lepší, než výsledky estetické chirurgie. Vstřikování tuku do zadku se totiž na západě stává stále populárnější metodou právě u mužů.

Kromě toho, že pevný zadek dobře vypadá, hýždě jsou velmi důležité pro podporu zad a ochranu kloubů dolních končetin před zraněním. Vzpřímené držení těla může být při nedostatečně silných hýždích dokonce nepohodlné. Zaměřte se tedy i na posílení této oblasti. Nebude vás muset trápit plochý zadek, ani zmiňované zdravotní problémy.

Jak sedavý způsob života řešíte vy? Budeme moc rádi za komentáře.

A čtěte také

VIDEO: Posilování zadku a lýtkových svalů

Sponzorováno

    Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho.

    Autor článku

    Daniel Borník (více o nás)

     

    Dan miluje sport. Přispívá články zejména z oblasti regenerace, fyzio, cvičení a píše i o nemocech. Náš tým vám všem chce přinášet zajímavé informace ze světa zdraví, cvičení, výživy, rehabilitace a obecně zdravého životního stylu. Ve většině našich článků vycházíme z odborných studií a lékařských prací. Vždy se snažíme na studie odkazovat, ověříte si tak pravost. Více informací o nás najdete zde - mrkněte na náš tým.

    Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost


    Štítky: ,

    Přečtěte si také naše další články

     

    1 komentář u článku “Pánové, máte sedavé zaměstnání? Začněte posilovat zadek!”

    1. Lenka napsal:

      Hlavně slečny by neměly zapomínat na cvičení zadku :P

    Zanechat komentář ke článku

    Zpráva