Sponzorováno

Účesy pro starší ženy, dámy i muže – jaká jsou pravidla? 4.68/5 (22)

Účesy pro starší ženy, dámy i mužeChcete vypadat mladě a dokonale? Pokud ano, nejenom, že musíte dbát na to, abyste měli dokonale hladkou a pružnou pleť. Je třeba se zaměřit i na vaše vlasy. Kromě klasické péče je třeba zcela eliminovat postupy, které vás dělají starší. Jaké to jsou a jakým je tedy nutné se vyvarovat? Podívejte se na to společně s námi.

Zapomeňte na dlouhé vlasy

Jako malá jste si jistě přála mít skutečně dlouhé vlasy, a to doslova až na zem. Nutno ale říci, že zatímco dříve to mohlo být krásné, nyní je to spíše kontraproduktivní. Příliš dlouhé vlasy jsou totiž problémem, který způsobuje, že můžete působit starším dojmem. Máme na mysli třeba vlasy až po pás. Proč tomu tak je? Jelikož taková délka dnes není trendy a byla spojena hlavně s minulostí. Proto na ní v dnešní době zapomeňte.

Dodejte svým vlasům vitamíny i minerály

Starší vypadáte také ve chvíli, pokud jsou vaše vlasy oslabené a vypadají skutečně křehce. Právě takový stav vlasů je totiž mnohdy spojován s reálným stářím a tak je třeba říci, že je dobré se takovému stavu co možná nejlépe vyhnout. A jak? Zase až tak složité to být nemusí. Důležitá je nejenom péče, ale i dostatek vitamínů a dalších látek, které jasně zajistí, že vlas už bude dokonalý. A mezi takové látky můžeme zařadit:

Kudrliny nenoste nikdy

Máme na mysli jasnou kombinaci, která je spojena s tím, že máte kratší vlasy a na nich máte vytvořeny kudrliny. Jak? Samozřejmě pomocí natáček. Šlo o jasný trend během socialismu a je pravda, že ženy, které v této době vyrostly, stále takovou úpravu svých vlasů uznávají. Ale také už na to mají věk. Vy jako mladší moderní žena na tento historický trend nikdy nepřistupujte. Budete působit dojmem starší ženy s mladším obličejem. To vše jenom kvůli špatnému účesu.

A když mluvíme o kudrlinách, je ještě jeden styl účesu, který snad ani nemůžeme vyslovit. Jedná se o trvalou, která má k popisovaným kudrlinám velmi blízko. Pokud nad ní snad uvažujete, nebo ji v mladším věku dokonce máte, nechtějte vědět, co si o vás mohou ostatní myslet.

Barvu raději klasickou, než příliš tmavou

Pokud nejste vyloženě černovláska, které tento odstín sluší, nedoporučuje se příliš experimentovat s barvou. Rozhodně nedoporučujeme experimentovat s tmavými odstíny, jako je reálná černá barvy, které z ní vycházejí. Buďte si jista, že to vašemu mládí rozhodně nepřidá. Právě naopak. Pokud si už chcete barvit vlasy, tak použijte odstíny, které lze označit jako klasické. O jaké se jedné? Je ideální, pokud vycházejí z barvy vaší pleti. Jsou tedy buď světlejší – třeba během zimy, nebo lehce tmavší – v době léta a vašeho opálení.

Sponzorováno

Česejte se, jak chcete – kromě pěšinky

Je jedno, jaký účes konkrétně zvolíte. Je ale přece jenom jeden konkrétní, který rozhodně nedoporučujeme. Tedy pokud nejste dvacítka, ale váš věk už překročil třicetiletou hranici. V takovém případě se rozhodně vyvarujte situaci, která by byla spojena s tím, že se necháte učesat takzvaně na pěšinku. Toto rozhodně není ideální účes pro ženu, která chce vypadat mladá. Když už chcete tento trend lehce dodržovat, jelikož vám sluší, tak hlavně v rámci těchto pravidel:

  • Jenom u delších vlasů
  • Neměla by být uprostřed
  • Střídejte její umístění

Objem ano. Ale nadměrný ne

Také jste se zděsila, když jsme se výše zmínili o trvalé? Ještě se k ní lehce vrátíme, a to především v souvislosti s objemem vlasů. Není totiž nic horšího, než takový objem, který na první pohled vypadá skutečně až extrémně nepřirozeně a je třeba tomu udělat jasnou přítrž. Pokud jdete od kadeřnice a vaše vlasy jsou zajímavě načesané, je to pro vaši krásu určitě plus. Když ale experimentujete doma, a vaše vlasy znásobí objem i několikrát, a vaše hlava vypadá, jako byste na ní měli obrovskou helmu, rozhodně to není cesta, kterou byste se měla vydávat. Toto si zapamatujte. Prostě a jednoduše se snažte netupírovat, jestliže to není nezbytně nutné.

O vlasy musíte pečovat

Starší vás dělá i to, pokud o vaše vlasy nijak nepečujete. Je to jak ve chvíli, když je máte barvené, tak je to i ve chvíli, kdy se objevují první šediny. Ty nemusí být vždy na škodu, jelikož někdy mohou vypadat i elegantně. Ne ale ve chvíli, kdy se objeví na skutečně zanedbaných vlasech. Základem je tedy pravidelná péče. Pamatujte na to, že více než technika nebo intenzita mytí vlasů pomůže zcela jiná věc. O jakou se jedná? Je to šampon a jeho kvalita. Jenom vlasy, o které se pečuje, mohou vypadat mladě.

Chtějte lesk. Za všech okolností

Příliš matné vlasy rozhodně mladě nepůsobí. A s nimi ani vy. Proto po svých vlasech chtějte právě lesk. Pozor ale na to, abyste si ho nepletla s mastnotou. Ta na vlasech rozhodně není to pravé. Pokud lesk vaše vlasy postrádají, mohou působit unaveně a právě tento stav je i jasným znakem samotného stáří. Proto doporučujeme jak kvalitní péči, tak pochopitelně také dostatečnou péči, a také výživu, všechno následně dokáže pomoci k tomu, že účes bude lesklý a mladý.

Co ještě si o vlasech přečíst?

VIDEO: Účesy pro starší ženy 50

VIDEO: Krátké účesy pro starší ženy 2017

Sponzorováno

    Sponzorováno

    Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho.

    Autor článku

    Dara Slánská (více o nás)

     

    Dara má na starosti ženská témata v našem magazínu. Má rozhled, životní zkušenosti, ráda bloguje. Mezi její oblíbená témata patří zdravý životný styl, cvičení, ženská krása a obecně problémy, které trápí něžnější část populace. Více informací o nás najdete zde - mrkněte na náš tým.

    Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost


    Štítky:

    Přečtěte si také naše další články

     

    Zatím žádné komentáře

    Zanechat komentář ke článku

    Zpráva