Sponzorováno

Péče o dekolt a krk – při péči o svou krásu se věnujte i krku a dekoltu 4.89/5 (9)

  • Péče o dekolt je stejně důležitá jako péče o obličej, protože kůže v oblasti dekoltu je náchylná na stárnutí a může být vystavena slunečnímu záření a dalším environmentálním faktorům. V tomto článku najdete některé tipy, jak se starat o dekolt.
  • Dbejte na ochranu před slunečním zářením. Sluneční záření může přispět k tvorbě vrásek a pigmentových skvrn. Používejte vždy opalovací krém s vysokým UV faktorem na obličej i dekolt, a to i v oblačných dnech.
  • Dekolt také hydratujte: Pravidelně aplikujte hydratační krém nebo olej na dekolt, aby byla kůže hydratovaná a elastická.
  • Dbejte na exfoliaci dekoltu. Při správné exfoliaci se odstraní odumřelé buňky a podporuje se obnova kůže. Mějte však na paměti, že pokožka v oblasti dekoltu může být citlivější, takže vybírejte spíše jemné exfoliační produkty.
  • Kromě hydratace a ochrany před slunečním zářením můžete používat krémy nebo séra obsahující látky, které podporují tvorbu kolagenu a elastinu, jako jsou peptidy nebo retinoidy.
  • Některé krémy nebo ošetření mohou obsahovat látky, jako je vitamin C nebo kyselina hyaluronová, které posilují a zlepšují vzhled kůže. Ty jsou pro dekolt super.
  • Zdravý životní styl může také výrazně ovlivnit vzhled kůže. Dbejte na zdravou stravu, dostatečný spánek a pravidelný pohyb.
  • Při spaní se snažte vyhnout spánku na břiše, protože to může způsobit vrásky na dekoltu. Spánek na zádech nebo na straně je pro prevenci vrásek obvykle lepší.
  • Pokud máte konkrétní problémy s pletí na dekoltu, konzultujte to s dermatologem, který vám může doporučit vhodné postupy a produkty.

Jak na krásný dekolt?

Jak na krásný dekolt?

Mnoho žen při péči o svou pleť dělá jednu velkou a často dokonce i zásadní chybu. Jedná se o to, že se primárně věnují hlavně svému obličeji. A na ostatní části svého těla v podstatě zapomínají. A to i na ty, které s obličejem přímo sousedí. Je to nejenom krk, ale je to také dekolt. Právě toto jsou místa, kde jsou projevy stárnutí vidět také poměrně brzy a jsou vidět také poměrně výrazně. I proto je důležité zaměřit se na to, abyste i vy měla tuto oblast svého těla, stejně jako váš obličej, vždy dokonalou.

Kdy je nejlepší začít s péčí o dekolt a krk?

Samozřejmě co nejdříve. Nedá se říci, kdy je ideální věk k tomu, začít se věnovat i krku a dekoltu. Stárnutí a jeho projevy jsou individuální a tak u některých žen to může být už okolo 25 roku, u jiných nastává až v období kolem 40. narozenin. Obecně se dá říci, že první projevy se objevují mezi třicátým a čtyřicátým rokem.

Vliv na to má hlavně životospráva, pobyt na slunci a klasické péče. A co jsou první projevy, které se objeví?

  • Ztráta pružnosti
  • Vznik vrásek
  • Drobná pigmentace

Nezapomeňte na pravidelné čištění

Toto pravidlo platí ve všech oblastech vaší kůže a ani oblast krku není v tomto směru jakoukoliv výjimkou. To je dobré mít na paměti. Proto nezapomínejte na pravidelné čištění jak svého obličeje, tak i krku a dekoltu. Ideální je, pokud se pro vás tato činnost stane naprosto samozřejmá. Pokud jde o každodenní čištění, tak nezapomínejte na dokonalé odlíčení, pokud používáte například korektory, nebo make up. Dále nezapomínejte také na kvalitní čistící krémy nebo séra, která jsou určena na každý den. Příležitostně potom nezapomeňte také na důkladný peeling. Ten pomůže danou oblast vaší pleti nejenom vyčistit hloubkově, ale dokáže také to, že odstraníte staré zbytky kůže, ale i odumřelé buňky.

Sponzorováno

TIP: Mrkněte na netradiční možnosti péče o pleť

Hydratace je základ

Každá žena, která touží po tom vypadat stále mladě, samozřejmě ví i to, že základem každé péče je kvalitní hydratace. Bez ní to zkrátka nepůjde. Konkrétně mluvíme opět o hydrataci krku, a dekoltu. Pokud není jakákoliv jiná možnost, může celkem dobře posloužit i něco tak běžného, jako je čistá voda z kohoutku. Pokud ale máte možnost pořídit si různorodou kosmetiku, lze jít cestou hydratačních krémů, ale také dnes stále oblíbenějších pleťových olejů. Jejich aplikaci doporučujeme provádět minimálně jednou denně. Je nezbytná k tomu, aby si pleť zachovala svou přirozenou pružnost, stejně jako vláčnost. Právě ta dokáže velmi dobrým způsobem oddálit vznik vrásek, které jsou jasným a příznačným projevem výraznějšího stárnutí.

Co takhle moderní metody?

Žijeme v době, kdy různé kosmetické metody nejsou už tak drahé, nejsou ani nebezpečné a jednotlivá centra, kde jsou prováděny, dnes najdeme v každém větším městě. To přímo přispívá k tomu, aby byla péče o dekolt a krk směřována i tímto směrem. Pokud je něco, co je v posledních letech opravdu velký hit, potom se jedná o ošetření výkonovými neablativními lasery, popřípadě to může být intenzivní pulzní ošetření, které je více známé pod zkratkou IPL. Cíl daných metod je poměrně jasný a na prvotní pohled i velmi jednoduchý. Jde hlavně o to, aby se kůže prohřála, a to v oblasti své vazivové vrstvy. Díky tomuto prohřátí dojde k tomu, že kůže začne opět vyvíjet potřebnou aktivitu. Ta souvisí hned s několika pozitivy, jako je:

  • Tvorba kolagenních vláken
  • Tvorba elastických vláken
  • Zlepšení povrchové textury

V praxi, a to hned na první pohled to primárně znamená, že kůže bude nejenom hladší, ale bude také mnohem pružnější. Lákadlem tohoto zákroku není jenom to, že dnes už nemusí být nijak výrazně drahý. Jeho lákadlem je i to, že je bezbolestný a lze ho uskutečnit na počkání. Běžné ošetření trvá zhruba 20 minut a podstupuje se zhruba čtyřikrát do jednoho měsíce. Potom není třeba na tuto metodu přibližně rok myslet, jelikož takto účinné mohou dané lasery být. Hledáte-li rychlé a efektivní řešení, jde o krok správným směrem.

Nezapomínejte ani na prospěšné kyseliny

Když se mluví o kyselinách, tak to nemusí být nutně jenom ty, které naší pleti škodí, jelikož mohou způsobit poleptání, nebo popálení. Jsou i takové kyseliny, které jsou v oblasti zdraví dokonce prospěšné. O jaké se jedná konkrétně? Je to kyselina hyalurovaná, která je dnes základem kůže. V pozdějším věku ale dochází k tomu, že postupně ubývá a tak je třeba ji tělu dodávat. Opět nejenom v rámci obličeje, ale i krku a dekoltu. Klasikou jsou dnes různé kosmetické přípravky a výživové doplňky. Ty lze buď mazat na konkrétní místa, nebo lze také polykat tablety, které tuto kyselinu obsahují.

Jak jsme zmínili výše, oblast kosmetiky však pokročila a tak je možné přejít i k aplikaci jinou formou. Tou jsou injekce, pomocí kterých je tato látka vpichována právě na potřebná místa. Výsledný efekt je podobný, jako v případě ošetření laserem. Pleť se vypne a vyhladí, díky čemuž jsou případné projevy stárnutí minulostí. Samozřejmě dodejme, že takto lze ošetřovat nejenom dekolt a krk, ale samozřejmě také obličej.

Vnímejte dekolt jako prodlouženou část obličeje. A podle toho se o tuto část těla starejte.

TIP: Jak si usnadnit líčení? Naše tipy a triky.

A jak se o svůj dekolt staráte vy? Napište mi do komentářů.

VIDEO: Péče o krk a dekolt

Sponzorováno

    Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho.

    Autor článku

    Dara Slánská (více o nás)

     

    Dara má na starosti ženská témata v našem magazínu. Má rozhled, životní zkušenosti, ráda bloguje. Mezi její oblíbená témata patří zdravý životný styl, cvičení, ženská krása a obecně problémy, které trápí něžnější část populace. Více informací o nás najdete zde - mrkněte na náš tým.

    Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost


    Štítky: , ,

    Přečtěte si také naše další články

     

    Zatím žádné komentáře

    Zanechat komentář ke článku

    Zpráva