Sponzorováno

Jak na zdravé a plné rty? Mrkněte na naše tipy… 4.85/5 (20)

Toužíte mít rty, které zaručeně nikdo nepřehlédne? Pokud ano, podívejte se společně s námi na několik tipů, se kterými to zaručeně dokážete. Primárně se jedná o tipy, které jsou spojeny s tím, že jednotlivé metody zvládnete sami, bez obav z jakékoliv bolesti, nebo vyšších finančních vydání. Než se k nim ale dostaneme, je třeba přece jenom zmínit i metody moderní kosmetické medicíny. I ta zvětšení rtů nabídne, a to samozřejmě různých metod. Hitem je dnes hlavně aplikace kyseliny hyaluronové, nebo i vlastního tuku. Pokud vás tato metoda osloví, není třeba s následujícími radami ztrácet čas. Pokud ale přece jenom chcete dosáhnout plných rtů bez daných zákroků, jsou tyto tipy přímo určené vám samotným.

Pamatujte: Zdravé rty vypadají plněji

Prvním krokem, který byste neměli podceňovat, je snaha dopřát jim patřičnou péči. Díky ní budou dokonale zdravé. Například nyní, během zimy, byste je měli chránit před mrazem. Během léta zase před popálením. Důležitou roli ale hraje také vaše celková hydratace, stejně jako například i hygiena.

Pokud existují největší negativa, která je třeba eliminovat, potom sem patří:

Jak docílit zdravých a plných rtů

Mrkněte na naše tipy:

1. Med rty milují

Je jasné, že v drogerii nebo ve svém oblíbeném kosmetickém salonu vám může být doporučena celá řada přípravků, se kterými rozhodně vedle nešlápnete. Naším cílem je ale snaha zaměřit se na postupy, které zvládnete bez nutnosti opustit váš byt. Dobrým pomocníkem, který přispěje k dokonalé kráse vašich rtů, je třeba kvalitní včelí med, který na rty na několik minut naneste.

2. Zinek na rty

Stejně tak pomáhá také zinek, který do těla dostanete třeba z listové zeleniny, semen a ořechů, ale i z pohanky a meruněk.

3. I vaše rty si zaslouží masáž

Milujete masáže? Nejenom zad, ale i dalších částí vašeho těla? Pokud ano, měla byste vědět, že masírovat dnes můžete dokonce i své rty. A to právě z důvodu, aby se vám povedlo výrazněji zvětšit jejich samotný objem. To, že jsou vaše rty masírovány, nejenom přispěje k jejich celkové odolnosti, ale hlavně to přispívá k tomu, že v nich bude proudit mnohem více krve, což se pozitivně projeví na růstu jejich objemu. Tento postup je dobrý nejenom z dlouhodobého hlediska, ale může být i krátkodobým pomocníkem, pokud chcete za pár minut doslova zazářit. Pár minut po dané masáži totiž rty vypadají větší. A to celkem výrazně.

Jestli jste si rty nikdy nemasírovali, je nejvyšší čas začít. Na této technice nehledejte nic složitého. Důležité je pouze zaměřit se na to, že by měly být rty po dobu masáže stále vlhké. Toho docílíte například pomocí:

Sponzorováno

  • Vody
  • Hydratačních krémů
  • Kosmetických olejů

Jakmile jsou navlhčeny, vezměte si klasický zubní kartáček. Doporučíme především jeho standardní provedení s rovnými štětinami. Ty by měly být co nejměkčí, jelikož tak máte jistotu, že své rty nijak nepoškodíte. Daný kartáček přiložte na oblast rtů a jemnými krouživými pohyby jezděte jak po horním, tak i po dolním rtu. Takto masírujte každý ret alespoň pět minut. Jakmile je masáž u konce, už můžete nanést jenom balzám a vše je hotovo.

4. Správná péče o rty

Zapomínat byste neměli ani na správnou péči o vaše rty. Jasně platí, že dobře vypadající a již zmíněné zdravé rty se rovnají tomu, že budete mít rty se zajímavě vypadajícím objemem. Pokud milujete klasické rtěnky, je dobré omezit jejich použití na samotné minimum. Mnohem lepší volbou jsou jak s ohledem na vzhled, tak i s ohledem na zdraví, stejně jako s ohledem na krásu jsou různé druhy balzámů. A to především z důvodu, že řada z nich může vaše rty velmi dobře vyživovat a také velmi dobře i hydratovat. Určitě je třeba myslet i na fakt, že daný balzám by měl obsahovat co nejméně různých aromat a co nejméně různých barviv. Jedná se o chemické látky a ty na rty jednoduše nepatří. Co ale doporučit můžeme, to jsou naopak takové látky, které rtům mohou zajistit celkový růst objemu. Máte tak jistotu nejenom správné péče, ale i zajímavého optického zvětšení, a to bez nutností návštěvy specializovaných kosmetických klinik.

5. Znáte zvětšovač rtů?

Pokud toužíte po výraznějším zvětšení objemu, můžete sáhnout po takzvaném zvětšovači rtů. Ten je celkem zajímavou novinkou poslední doby. Dnes už lze na trhu najít celou řadu různých variant. Tou hlavní, která způsobila doslova revoluci ve zvětšování rtů, byl produkt s obchodním názvem Fullips. Už ten jasně ukazuje, jaké je jeho primární určení. A jak vše funguje? Je to zajímavý mechanický zvětšovač. Ten na rty jednoduše přiložíte a pomalu začínáte odsávat vzduch z daného prostoru. Následně v oblasti vašich rtů vznikne podtlak, který bude mít pozitivní vliv právě na to, že vaše rty vyrostou. Jde o celkem efektivní, pohodlnou a rychlou metodu. Při začátcích ale doporučujeme několikrát otestovat, jak vaše rty reagují a jak dlouhá by měla být optimální procedura pro dosažení dokonalého výsledku.

6. Posilujte své rty

Stejně jako kteroukoliv jinou část těla, i rty můžete posilovat. A i ty budou díky tomu růst. Nejjednodušším řešením je mluvení. Čím více budete mluvit, tím více se rty hýbou a i tím je můžete pravidelně cvičit. Běžná mluva ale není jedinou formou posílení rtů. Stejně tak můžete zkusit několik artikulačních cvičení, které je spojeno s vyslovováním dlouhých samohlásek, nebo slov, které je označují. Dobrou posilovnou je ale i něco tak přirozeného, jako je smích. Zapomeňte na drobné decentní úsměvy a několikrát za den se zasmějte z plných plic. Zlepší se vám nálada a prospějete svým rtům.

Co si ještě o rtech přečíst?

VIDEO: Jak zvětšit rty + Jak se zbavit šupinek na rtech

Sponzorováno

    Sponzorováno

    Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho.

    Autor článku

    Dara Slánská (více o nás)

     

    Dara má na starosti ženská témata v našem magazínu. Má rozhled, životní zkušenosti, ráda bloguje. Mezi její oblíbená témata patří zdravý životný styl, cvičení, ženská krása a obecně problémy, které trápí něžnější část populace. Více informací o nás najdete zde - mrkněte na náš tým.

    Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost


    Štítky: ,

    Přečtěte si také naše další články

     

    1 komentář u článku “Jak na zdravé a plné rty? Mrkněte na naše tipy…”

    1. Miriam napsal:

      Díky moc za tyto tipy. Dost dlouho už hledám podobné rady. Mám rty menší, takže to docela řeším.

    Zanechat komentář ke článku

    Zpráva