Sponzorováno

Jak na zarudlé oči? Zbavte se jich takto! 4.91/5 (11)

Jak na zarudlé oči? Zkuste naše tipy...

Jak na zarudlé oči? Zkuste naše tipy…

Zarudlé oči jsou poměrně častým problémem, který dokáže výrazným způsobem snížit vaši přirozenou krásu. Pokud marně hledáte různá řešení, jak se jich zbavit, podívejte se na několik našich tipů. Díky nim si můžete být jisti, že se i pro vás stanou zarudlé oči minulostí a vy budete vypadat opět dokonale. Navíc nejenom eliminujete jejich celkovou zarudlost, ale i případné další negativní projevy, jako je otok očí.

Pomůže i návštěva lékárny

Pokud nechcete jít cestou možné domácí péče, zavítejte do lékárny. Současní výrobci dnes nabídnou celou řadu různých produktů, třeba ve formě kapek, které vám pomohou.

Jak se ale za pár okamžiků dozvíte, rozhodně se nejedná o jedinou možnost, kterou budete moci využít.

Zkuste okurku

Pokud jste někdy využívala tipy na domácí pleťové masky, jistě víte, že v tomto směru nikdy nesmíte opomenout na zázrak v podobě salátové okurky. A ta se hodí i v případě, kdy vás trápí červené oči. Jak si s nimi poradit? Je to celkem jednoduché, jelikož stačí okurku dobře vychladit v ledničce a následně ukrojit dva silnější plátky. Lehnete si, zavřete oči a plátky okurky na ně položíte. Takto je nechte působit zhruba 5 minut.

Danou proceduru je možné i několikrát opakovat, a to s dalšími plátky okurky. Samozřejmě opět platí, že by měly být čerstvé a nachlazené. Poté už oči jenom opláchněte ledovou vodou a případné zarudnutí, stejně jako případné otoky budou výrazně menší.

Pomůže také mléko

To nemusí být jenom nápoj, jelikož se může jednat o ideálního pomocníka v souvislosti s problémy se zarudnutím očí. Pokud chcete znát postup, jak ho využít, opět vše začíná tím, že ho necháte dobře vychladit v lednici. Poté ho nalijete do misky a namočíte do něho dva kosmetické tampony. Z nich přebytečné mléko vymačkáte a poté dané tampony stejně jako v případě okurky položíte na oči a necháte působit. I zde platí, že postup je možné opakovat, stejně jako platí, že na závěr oči opláchnete vlažnou vodou. Tento postup navíc funguje nejenom v případě problémů s očima, ale i jako celkem dobrá prevence zarudlých i napuchlých očí.

Sponzorováno

Vyzkoušet jahody se také vyplatí

Nejenom, že jde o chutné ovoce, které vám může pomoci s hubnutím. Jedná se také o ovoce, které vám přijde vhod, pokud vás trápí právě vaše oči. Stejně jako u předchozích postupů, i zde je dobré nechat jahody nejprve v lednici, aby byly dobře vychlazené. Potom můžete jít hned třemi možnými cestami, které vám pomohou s tím, abyste se zarudnutí zbavili. Můžete:

  • Plátky jahod přiložit na víčka
  • S rozkrojenou jahodou kroužit kolem očí
  • Kosmetické tampony namočit do jahodové šťávy a přiložit na oči

Všechny tři postupy vám rozhodně pomohou v podpoře vaší krásy. A to z toho důvodu, že to jsou právě jahody, které se mohou pyšnit kvalitními antioxidačními vlastnostmi. Všechny problémy tak rázem zmizí, stejně jako musíme upozornit i na fakt, že tento postup přichází vhod v případě požadavku na co nejlepší prevenci.

TIP: 55 zajímavostí o lidském oku

Uvařte si také čaj

Co vaší kráse vždy a ve všech směrech pomůže? Je to rozhodně dostatek tekutin. A pokud se jedná o kvalitní čaj, který nabídne i řadu antioxidačních vlastností, je to pro vaše tělo velké plus. I když odborníci doporučují ten sypaný, my naopak doporučíme čaj v klasickém sáčku. A z jakého důvodu? Že si pomocí něho nejenom vytvoříte skvělý a chutný nápoj, ale budete mít jistotu, že získáte také pomocníka pro své zarudlé oči. Vylouhované sáčky totiž nevyhazujte, ale dejte je na několik hodin do ledničky. Jakmile jsou dostatečně vychlazené, dejte se stejně jako zmíněnou okurku či jahody na vaše oči a nechte zhruba 5 minut působit. To pomůže jak zarudnutí, tak i při otocích. I tento postup lze několikrát opakovat, jelikož sáčky můžete do lednice opět vrátit a za pár hodin znovu použít.

Když nic nemáte, zkuste lžíci

Sponzorováno

Co je náš poslední tip? Něco tak obyčejného, jako polévková lžíce. Tu má doma rozhodně každá z vás. A jak konkrétně ji můžete použít? Je to více než snadné. Zarudlé oči i otoky na nich způsobuje často podráždění. A to eliminujete tím, že je zklidníte. A to chladem. Proto dejte do lednice lžíci, a když je dostatečně studená, přiložte ji na pár minut na vaše oči. I zde lze postup opakovat. Pro urychlení je možné lžíci dát i do vašeho mrazáku. Zde ale pozor na to, aby nebyla zmrzlá. V takovém případě vám může mráz na pleti způsobit dokonce i popáleniny a rozhodně vám k dokonalé kráse nepomůže.

A co dál na zarudlé oči?

    Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho.

    Autor článku

    Daniel Borník (více o nás)

     

    Dan miluje sport. Přispívá články zejména z oblasti regenerace, fyzio, cvičení a píše i o nemocech. Náš tým vám všem chce přinášet zajímavé informace ze světa zdraví, cvičení, výživy, rehabilitace a obecně zdravého životního stylu. Ve většině našich článků vycházíme z odborných studií a lékařských prací. Vždy se snažíme na studie odkazovat, ověříte si tak pravost. Více informací o nás najdete zde - mrkněte na náš tým.

    Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost


    Štítky: ,

    Přečtěte si také naše další články

     

    Zatím žádné komentáře

    Zanechat komentář ke článku

    Zpráva