Sponzorováno

Mýdlo versus gel 4.57/5 (7)

mydloMezi klasickým mýdlem a tekutým mýdlem je velký rozdíl. Dospělá žena už nemůže používat stejný hygienický prostředek jako 6-leté dítě. Víte co takové mýdlo obsahuje?

Klasické pevné mýdlo

Pevné mýdla jsou levnější než tekuté a také trvanlivější.

Jejich problémem je, že mohou narušit rovnováhu pH v pleti. Mají obyčejně vyšší hodnotu pH než pokožka. Jelikož složky v mýdle mohou narušit přirozenou bariéru, ve spojení s vodou pleť ještě více vysuší.

Sponzorováno

Pokud se přesto nechcete vzdát mýdla, vybírejte si jen hydratační variantu. Glycerin a bambucké máslo na obličej působí zvláčňujícím způsobem. Pro citlivou pleť mýdla nejsou vhodné vůbec. Pouze pokud najdete druh bez obsahu laurylsulfátu sodného (Sodium Lauryl Sulfate) a zásaditých složek (Alkaline). Obě dráždí citlivou pleť, způsobují zarudnutí a svědění.

A co tekutá mýdla?

Tekutá mýdla jsou sice nákladnější na výrobu, ale pleti prospívají více.

Jejich pH je podobné, můžete si vybrat variantu pro mastnou pleť (gel, pěnu) nebo proti akné (s kyselinou salicylovou).

Sponzorováno

Suchá a citlivá pleť se potěší krémovým mýdlům a jemným odličovací mléko. Jemná dětská pokožka zase radši druh zvaný Syndet, což je mýdlo s neutrálním složením

    Sponzorováno

    Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho.

    Autor článku

    Daniel Borník (více o nás)

     

    Dan miluje sport. Přispívá články zejména z oblasti regenerace, fyzio, cvičení a píše i o nemocech. Náš tým vám všem chce přinášet zajímavé informace ze světa zdraví, cvičení, výživy, rehabilitace a obecně zdravého životního stylu. Ve většině našich článků vycházíme z odborných studií a lékařských prací. Vždy se snažíme na studie odkazovat, ověříte si tak pravost. Více informací o nás najdete zde - mrkněte na náš tým.

    Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost




    Přečtěte si také naše další články

     

    Zatím žádné komentáře

    Zanechat komentář ke článku

    Zpráva