Sponzorováno

Pozitivní účinky pobytu v solné jeskyni 4.83/5 (12)

Solné jeskyně a zdraví

Pozitivní účinek pobytu v solné jeskyni na návštěvníka se dosahuje spojením psychorelaxační a oddechu s haloterapií. Je všeobecně známo, že vysoké procento nemocí má základ v narušené psychické rovnováze člověka, hlavně v každodenním stresu. Haloterapie (z řeckého slova halos = sůl) využívá léčivé účinky vdechování aerosolových mikročástic přírodní soli jako minerálu (NaCl), sůl působí antibakteriálně. Haloterapie je podpůrnou metodou při léčbě všech onemocnění provázených ztíženým dýcháním a zhoršováním stavu pokožky .

Vdechování aerosolových mikročástic přírodní soli za současného vdechování a působení dalších pro organismus důležitých prvků se doporučuje pro každého bez ohledu na věk a případné diagnózy zájemce. Vzhledem k tomu, že pozitivní účinek haloterapie se dosahuje při poměrně malé koncentraci soli (několik mg) v poměrně velkém prostoru, návštěva solné jeskyně na povrchu je naprosto bezpečná i pro návštěvníky např. s vysokým krevním tlakem. Je vhodná pro těhotné i kojící ženy, lidi fyzicky či psychicky přetížených. Má výrazné preventivní působení proti sezónním onemocněním, protože podporuje činnost imunitního systému návštěvníka. Pobyt v solné jeskyni usnadňuje překonávat nepříjemné projevy alergických onemocnění v pylové sezóně.

Sponzorováno

Pozitivní účinky pobytu v solné jeskyni

  • Při diagnostikování, jejichž doléčení, resp. zmírnění jejich chronických projevů vyžaduje zlepšení dýchání, zlepšení činnosti plic – např. Chops I. a II. stupně, laryngitida, astma, zápal plic, zánět horních a dolních cest dýchacích, zánět nosních dutin, hrdla a hrtanu, srdečně cévní onemocnění – např.. doléčení po mozkové příhodě, po infarktu myokardu, hypertenze.
  • Při neurózách, stavech vyčerpanosti, stresu.
  • Při projevech různých typů alergií, např. alergické astma, kožní ekzémy, zmírnění obtíží během pylové sezóny.
  • Při chronických zánětlivých stavech.
  • Při kuřáckém kašli.
  • Při ušních infekcích.
  • Při snížené funkčnosti imunitního systému.
  • Při snížené činnosti štítné žlázy.
  • Jako prevence před sezónními nemocemi.

Pobyt v solné jeskyni nevykazuje kontraindikace. Přesto doporučujeme zájemcům s onkologickým onemocněním, se zvýšenou funkcí štítné žlázy a závažným onemocněním ledvin první vstup do jeskyně konzultovat s ošetřujícím lékařem. Odborníci doporučují pro efektivní účinek haloterapie na lidský organismus 7 – 15 sezení v krátkém časovém intervalu. Po takové čistící kúře doporučují návštěvy 1x za 7 – 14 dní jako dostatečné k udržení stabilizovaného imunitního systému.

TIP: Přečtěte si o solných jeskyních více.

VIDEO: Jak fungují solné jeskyně?

Sponzorováno

    Sponzorováno

    Líbil se vám článek? Ohodnoťte ho.

    Autor článku

    Daniel Borník (více o nás)

     

    Dan miluje sport. Přispívá články zejména z oblasti regenerace, fyzio, cvičení a píše i o nemocech. Náš tým vám všem chce přinášet zajímavé informace ze světa zdraví, cvičení, výživy, rehabilitace a obecně zdravého životního stylu. Ve většině našich článků vycházíme z odborných studií a lékařských prací. Vždy se snažíme na studie odkazovat, ověříte si tak pravost. Více informací o nás najdete zde - mrkněte na náš tým.

    Líbil se vám náš článek? Sdílejte ho, uděláte nám radost


    Štítky: ,

    Přečtěte si také naše další články

     

    Zatím žádné komentáře

    Zanechat komentář ke článku

    Zpráva